vioolles Groningen

bij Studio Violino

Vioolles in Amsterdam, Oostelijke Havengebied. onderwijs voor kinderen en volwassenen. Bevoegd, ervaren en enthousiast docente met conservatorium en academische opleiding.

Vioolles voor volwassenen

Studio Violino heeft ervaring met volwassenen die (beter) viool willen leren spelen. (Ver) gevorderden zowel als beginners zijn van harte welkom. Veel volwassenen hebben vroeger les gehad maar zijn daar bij de overgang naar middelbare school of universiteit mee gestopt. Het is een misverstand dat je eerst weer "op niveau" zou moeten zijn, voordat je weer les gaat nemen. Het werkt juist omgekeerd: zodra je de eerste les gehad hebt, gaat het studeren weer makkelijker en kom je vanzelf op niveau.

 Volwassenen hebben vaardigheden die kinderen niet hebben: zij zijn doelgericht, begrijpen makkelijk waar het om gaat, kunnen dat toepassen en zijn vaak extra gemotiveerd.

In een gratis proefles (aanvragen via contact)  kun je zien of de manier van werken je aanspreekt. Er kunnen ook gezamenlijke plannen worden gemaakt over de opbouw en de keuze van het lesmateriaal. Behalve voor klassieke stukken, is er ook ruimte voor eigen inbreng en andere stijlen, zoals klezmer, wereldmuziek, tango etc. Er is aandacht voor basistechniek en muzikale expressie. Daarnaast heerst er altijd een goede sfeer.

Studentenkorting

Studenten krijgen op vertoon van hun collegekaart het eerste half jaar korting op het lesgeld, zie de pagina tarieven en meer

Alma (rechts) geeft les aan Margreet.