vioolles Groningen

bij Studio Violino

Vioolles in Amsterdam, Oostelijke Havengebied. onderwijs voor kinderen en volwassenen. Bevoegd, ervaren en enthousiast docente met conservatorium en academische opleiding.

Studio Violino is de vioolpraktijk van Alma van der Berg. Met ingang van het komende schooljaar starten de lessen op de nieuwe leslocatie in Groningen, Helpman. Daarnaast zijn er in overleg lessen mogelijk in Amsterdam Oud-West, nabij het Vondelpark.

Alma van der Berg beschikt over ruime leservaring. Haar diploma docerend musicus, hoofdvak viool, behaalde zij bij Jeanne Lemkes-Vos aan het conservatorium te Groningen. Aansluitend studeerde zij bij Else Krieg in Amsterdam. Tot dit jaar gaf zij met name les in Amsterdam en omgeving. Ze heeft als vervanger gewerkt op de muziekscholen van Hilversum, Amsterdam, Zaandam en Amstelveen. Haar voorkeur gaat echter uit naar de privé praktijk, omdat daar meer tijd en aandacht aan de leerling gegeven kan worden. Via de European String Teachers Association neemt zij regelmatig deel aan bijscholingscursussen.

Orkestervaring heeft zij in de Filharmonie Noord, Philharmonia Amsterdam, het Promenade Orkest (met de voce particolare), het Noord Nederlands Orkest, het Nationaal Jeugd Orkest en in het buitenland met het Orquesta Sinfonica de Galicia (Spanje) en het Orchestra del Teatro lirico te Pisa (opera) .

Tijdens de verbintenis bij de opera in Pisa is haar passie voor het Italiaans ontstaan, vandaar de naam Studio Violino. Alma is tevens afgestudeerd in de Italiaanse taal en letterkunde en vervolgens gepromoveerd aan de Universiteit van Amsterdam op de relatie tussen (Italiaanse) tekst en muziek.  (Zie hierboven onder de knop "Italiaans").